Brevkassesvar Arnanut februar 2011

Hej Jonna

Jeg render rundt med en tomhedsfølelse og er tit ked af det. Jeg burde slet ikke have det sådan, for jeg har et godt liv. Jeg har en dejlig familie, god mand og 3 børn. Vi fik den sidste her for et års tid siden. Det var lidt hårdere end de andre gange, for min søn havde kolik. Jeg er nu tilbage på arbejdet og er glad for at komme ud af huset, men jeg har dårlig samvittighed mange gange. Jeg sover dårligt om natten. Nogle gange har jeg lyst til bare at tage væk – langt væk. Lave noget helt andet og opleve noget helt andet. Hvordan skal jeg få det godt igen?

Hilsen den bekymrede mor

◊ ◊ ◊ ◊

Hej bekymrede mor

Det første jeg tænkte, da jeg læste dit spørgsmål, var, at der er mange mødre, der har det som dig, men som har svært ved at sige det til nogen. Så du har været modig og gjort noget aktivt for at forandre din situation. Det er et stort ansvar at have tre børn, et ægteskab og et arbejde, så jeg forestiller mig, at du ikke har mange øjeblikke til dig selv. Måske du helt har glemt, hvordan det er at være dig, uden at være nogens mor, nogens kone og nogens kollega. Det er normalt, at man kan have det sådan, at man ønsker sig et andet sted hen, fordi det måske netop kunne give mulighed for at få luft til at lave andre ting. Du har engang været din helt egen, hvor du ikke skulle tage en masse hensyn til andre og det er ok at savne det engang imellem.

Det kan hjælpe at få nogle oplevelser uden din familie. Vi mennesker har mange roller, men mange glemmer rollen at være et individ med egne interesser, når de får en familie. Du kunne prøve at finde ud af,hvad du godt kunne tænke dig at lave helt for dig selv. Og sørge for at have øjeblikke, hvor du ikke skal andet end bare at være til. Dit søvnmønster er nok kommet ud af balance pga. den yngstes kolik. Det vil sikkert finde en ny balance, når den lille sover igennem om natten. Nogle gange bliver man tung og trist, når man ikke får sin nødvendige søvn. Det kan være godt at tage lidt væk og få nogle nye indtryk. Så kan det være, du har mere energi og glæde, når du kommer tilbage igen.

Kærlig hilsen

Jonna

Advertisement